


حسابداری سنتی تا امروز یادگرفته بود نگاه کند و ببیند ، چه کارهایی میتواند برای مالیات عملکرد ، مالیات حقوق ، و مالیات تکلیفی انجام دهد . اما اخیرا تغییرات زیادی ، هم در اجرا و هم در قانونگذاری قوانین مالیاتی دیده میشود که اگر به این تغییرات توجه کافی نداشته باشیم ، شرکت ما را دچار چالش خواهدکرد . یکی از این چالشها مالیات ماده 169 ق.م.م است .
بیائید باهم کمی تمرکز کنیم و ببینیم اصلا مالیات ماده 169 ق.م.م چیست ؟
ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم یکی از موضوعات مهم امروز کسب و کارها است . قابل کسر به عنوان مالیات از هیچ منبعی نیست و عدم رعایت آن صرفا شرکت را مشمول جریمه میکند .
وقتی شروع به نوشتن در مورد این ماده کردیم هنوز تعداد کمی برگ مطالبات این ماده قانونی صادر شده بود به همین دلیل هم در اولین ویرایش این نوشته اسم اش را گذاشته بودیم "ماده نامرئی" ، اما این روزها مطالبه آن تبدیل به یک روتین در اداره امور مالیاتی شده است . اخیرا همه ما کم و بیش برگه مطالبات ماده 169 را در کنار برگ تشخیص مالیات عملکرد و مالیات حقوق دیدهایم .
و روز به روز این واقعیت که "دیگر نگاه سنتی به فرایند مالیات ستانی پاسخگوی نیازهای شرکتها نیست" ملموستر میشود .
بررسی جدول زیر مساله را واضحتر میکند :
البته ماده 169 ملاحظات دیگری هم دارد . از جمله اینکه مهلت ارائه اظهارنامه معاملات فصلی از یک ماه به 45 روز افزایش یافته است .
یک سوال برای درک ارتباطات جدول فوق : به نظر شما اگه فروشنده کالا کد اقتصادی شرکت ما را بر روی فاکتور صحیح وارد نکند کدام گزینه اتفاق میافتد ؟
الف ) شرکت ما جریمه نمی شود ج ) شرکت فروشنده جریمه می شود
ب) شرکت ما جریمه می شود د)گزینه ب و ج
شاید شکل این سئوال شما را به یاد سئوالهای بیخاصیت دوران دبیرستان بیاندازد ، اما جواب درست به این سوال میتواند روی سرنوشت یک شرکت یا کسب و کار اثر بگذارد .
دوستان ما
آخرین نظرات
-
نان داغ – گزارش داغ
06.10.1399 10:03 -
15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید
30.08.1399 00:25سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ... -
تسهیلات
15.03.1399 23:49سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...
ادامه مطلب ..و