


تلفیق در درسهای پیشرفته دانشگاه ، مبحث سختی است . شبیه استاتیک (بخوانید افتاتیک) رشتههای مهندسی . وقتی برای اولین بار در عمل انجامش میدهید احتمالا حسهای دیگری هم تجربه میکنید . اما ما بعد از چند بار انجام دادن ، تازه شیرینیاش را چشیدیم . ادغام صورتهای مالی چند شرکت ، انجام تعدیلاتی مثل حذف سودهای فی مابین ، و رسیدن به صورتهای مالی یکتایی که در ایران
دست هیچ ممیز مالیاتی به آن نمیرسد و قانون حاکم بر آن ، فقط حول محور استانداردهای حسابداری میچرخد ، برایمان خیلی لذت بخش شد .
مثل این که حسابدار باشی و هدفات ، فقط گزارش دهی و اطلاع رسانی باشد و هیچ دغدغه ای در مورد آثار قانون مالیاتهای مستقیم ، بیمه ، و ارزش افزوده ، نداشته باشی .
خودمانی بگوییم : "مثل پرواز میمونه ، یا مثل این میمونه که توی یه دریا پر از شفافیت ، صداقت ، راحتی و استاندارد حسابداری افتاده باشی " .
خلاصه که تلفیق خیلی دوست داشتنیست ( میدانیم الان بعضی از دوستانی که از نظر آنها تلفیق پیچیده است ، دارند در دلشان به ما بد و بیراه میگویند )
تلفیق مراحلی دارد ، موارد خاصی هم دارد که باید بطور جداگانه در موردش صحبت کنیم ، اما اجازه بدهید به برخی اطلاعاتی که برای انجام یک تلفیق کامل لازم است اشاره کنیم ، و یافتههایمان را با افرادی که مثل ما به این غول چند سر علاقه دارند مرور کنیم .
اطلاعات مورد نیاز برای تلفیق صورتهای مالی شرکتها :
ـ صورتهای مالی شرکتهای مشمول تلفیق و شرکت وابسته (اگر قرار است تلفیق حسابرسی شود ، صورتهای مالی حسابرسی شده شرکتهای مشمول تلفیق)
ـ تاریخ دقیق تحصیل شرکتهای فرعی
ـ ارزش منصفانه داراییها و بدهیها در تاریخ تحصیل شرکتهای فرعی و وابسته
ـ لیست حسابها و معاملات فیمابین شرکتهای مشمول تلفیق از زمان تحصیل / ایجاد (شرکت فرعی یا وابسته) تا تاریخ تراز نامه تلفیق
علاوه بر این ، اخذ اسناد کاربرگی سال قبل در مواردی که برای سال دوم و به بعد تلفیق انجام میشود واقعا کمک کننده و شاید بتوان گفت ضروری است . مثلا ممکن است سودی در دوره قبل تحقق نیافته باشد ، ولی در این دوره تحقق یابد ، و باید به سود دوره لحاظ شود .
اجازه دهید چند منبع هم برای علاقهمندان به تلفیق معرفی کنیم :
* استاندارد حسابداری 18 صورتهاي مالي تلفيقي و حسابداري سرمايهگذاري در واحدهاي تجاري فرعي
* استاندارد حسابداری 19 در خصوص ترکیب تجاری ( مبحث سرقفلی)
* استاندارد حسابداری 2 صورت جريان وجوه نقد (در خصوص صورت جریان وجه نقد تلفیقی)
* استاندارد حسابداری 20 سرمايهگذاري در واحدهاي تجاري وابسته (در خصوص شرکتهای وابسته تلفیق)
* کتاب حسابداری مالی جلد دوم (صورتهای مالی تلفیقی ) دکتر یداله تاری وردی
* کتاب مروری جامع بر حسابداری مالی (جلد دوم) دکتر ایرج نو روش
* پرسش پاسخهای کمیته فنی سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی ایران در خصوص تلفیق
این رفرنسها را که خوب مطالعه کردید نوبت انجام عملی تلفیق است . بر اساس استانداردهای حسابداری ، این کار با تجمیع اطلاعات شروع میشود.
گروه ما تجربه خوبی در مورد تلفیق کردن صورتهای مالی بوسیله نرم افزار اکسل دارد ، پیشنهاد میکنیم شما هم از اکسل استفاده کنید ، چون نسبت به سایر نرم افزارهای صفحه گسترده امکانات بهتری دارد .
حرف آخر : به صحت گردش حساب سود انباشته و داراییهای ثابت ، همینطور محاسبه سهام اقلیت ، روش ارزش ویژه در شرکت وابسته ، و استهلاک توجه مضاعف داشته باشید .
پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده در یک شرکت مشمول تلفیق ، همنشینی با این غول دوست داشتنی را تجربه کنید . و از فواید آن (مثلا احتمال بهبود نسبت کفایت سرمایه ـ در صورت داشتن شرکتهای فرعی و وابسته کار درست ـ که بانکها ، دیوانهاش هستند) بهره مند شوید .
خدا را چه دیدی ، شاید شما هم مثل ما عاشق این غول شدید .
"در تنظیم این مطلب از دوستان عزیز زیر کمک گرفتهایم :
خانم اعظمی ، آقایان پورچیت ساز ، کاهکش ، یزدیفر ، بابایی"
دوستان ما
آخرین نظرات
-
نان داغ – گزارش داغ
06.10.1399 10:03 -
15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید
30.08.1399 00:25سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ... -
تسهیلات
15.03.1399 23:49سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...
ادامه مطلب ..و