Style Switcher

Layout options
  • Boxed Layout
  • Full Width Layout
Primary Color

 

پوریا رسولی سرپرست فنی تیم دو دوتا چارتا ست و حساسیت خاصی روی این بحث دارد که حتما و حتما گزارشاتی که تیم تهیه می‌کند بدرد تصمیم‌گیری مدیران ( به زبان ما حسابدارها، ذی‌نفعان) بخورد. بارها در جلسات متعدد شاهد این بوده‌ام که چه تلاشی برای انتقال اطلاعات به مدیران شرکتها می‌کند و می‌کوشد وضعیت "واقعی" شرکت را برای آنها تشریح کند .

پوریا چند روزی را درگیر آماده شدن برای امتحان حسابدار رسمی بود. برایش نوشتم : "پوریا جان می‌دونم درگیر امتحان هستی، میتونی یه مطلب جدید برای سایت آماده کنی؟"

 
جواب این پرسش ایمیلی بود که در زیر می‌خوانید :



 سلام ،  انتظار یک متن تخصصی در مورد حسابداری سه طرفه و مباحث جدید نداشته باش .

 در این متن می‌خواهیم بگوییم کاش برخی از شرکت‌ها حسابداری نقدی داشتند. همین و بس !

حداقل سودشان مشخص‌تر بود، آنوقت دیگر به امید سودی که در مطالباتشان انباشته شده نمی‌نشستند. در مورد سودی صحبت می‌کنم که آنها فکر می‌کنند در مطالباتشان، در موجودی کالایشان، در دارایی‌هایشان نهفته است و نمی‌دانند که این سودها بیشتر سراب‌اند تا واقعیت .

البته نمی‌خواهیم بصورت قطعی بگوییم؛ اگر پول زیاد دارید پس حال شرکت شما عالی‌ست. اما بهتر است قبول کنید اگر مشکل نقدینگی دارید حتما یک جای شرکت شما می‌لنگد و دلیل سهم بزرگی از آن مشکلات، تصمیمات مدیریت است نه وضع اقتصادی جامعه .

 
کاش می‌شد این را راحت‌تر به مدیران منتقل کرد. آنوقت دیگر نسیه نمی‌دادند، موجودی کالای راکد بسیار کمتری داشتند و دارایی ثابت بلا استفاده نمی‌خریدند . خیلی راحت، با بررسی وضعیت نقدینگی‌شان می‌فهمیدند دارند سود می‌کنند یا زیان. حتی هزینه حسابداری هم نمی‌داشتند و هزینه‌های سربار شرکت به علت کاهش این نوع هزینه‌ها کمتر می‌شد.

شاید برای برخی شرکت‌هایی که مدیرانشان فکر می‌کنند روی سود هستند در حالیکه حسابهای‌شان نشان می‌دهد دارند زیان می‌دهند تنها راه حل، همین حسابداری نقدی باشد.  این جور مواقع حسابداری نقدی واقعیت را خیلی بهتر می‌فهماند .

شوک حاصل از کنار رفتن این سراب باعث می‌شود مدیران باور کنند جنگ قیمتی بدترین راه حل است، که کیفیت مهمترین چیز است، و بهترین سیاست اقتصادی، صداقت و روراستی با مشتری است .

 
نمی‌دانم چرا بعضی وقت‌ها به این فکر می‌کنم این شرکتها را باید به روش حسابداری نقدی کامل حسابداری کرد. روشی که اساس آن بر دریافت و پرداخت وجه نقد استوار است. به نظر من این کار برای مدیران این نوع شرکتها لازم است. در سیستم نقدی کامل : 1-  هرگونه تغییر در وضعیت مالی موسسه، مستلزم مبادله وجه نقد است و درآمدها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می‌شوند که وجه نقد آنها دریافت شود 2- هزینه‌ها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می‌شوند که وجه آنها به صورت نقد پرداخت گردد. از بین دو خاصیت بالا ، خاصیت اول همانی است که روی آن تاکید دارم .


خلاصه کنم

می‌خواهم بگویم روش تعهدی با همه منافعی که دارد شاید برای خودش و در جای خودش خوب است. اما باید بعضی وقتها نقدی حسابداری کنیم تا با مدیرانی که مشکلات شرکت را به علت گزارش بد حسابداری می‌دانند راحت‌تر صحبت کنیم و  هرچه بیشتر به این هدف اساسی حسابداری نزدیکتر شویم :

ارائه اطلاعات مفید برای تصمیم‌گیری

 
اگر شما هم در این زمینه نظر یا تجربه‌ای دارید، دیدگاهتان را بنویسید

 

 

نوشتن دیدگاه

آخرین نظرات

  • نان داغ – گزارش داغ

    علی 06.10.1399 10:03
    جالب بود-ممنون از این متن فوق العاده

    ادامه مطلب ..و

     
  • 15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید

    مسعود 30.08.1399 00:25
    سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ...

    ادامه مطلب ..و

     
  • تسهیلات

    نرگس حیاتی 15.03.1399 23:49
    سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...

    ادامه مطلب ..و