Style Switcher

Layout options
  • Boxed Layout
  • Full Width Layout
Primary Color

حسابداری

 

درست مثل انرژی که از بین نمی‌رود و فقط از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود ، این سوال هم در ذهن هیچ حسابداری از بین نمی‌رود ، فقط از سطحی به سطح دیگر تغییر می‌کند . یعنی همانطور که امکان دارد یک حسابدار حرفه‌ای ، با سواد ، و با تجربه این سوال برایش مطرح شود یک حسابدار تازه کار که هنوز مهر مدرک‌اش خشک نشده نیز با این سوال مساله و چالش دارد . بدیهی است دفعات تکرار و میزان اهمیت آن در حسابدار تازه کار با یک حسابدار حرفه‌ای تفاوت زیادی دارد . سوال این است :

این عدد را به چه حسابی ثبت بزنم ؟

ماه‌ها و سالهای اول این سوال در ذهنم بسیار پر رنگ بود و چون مدیر سخت گیری داشتیم بعضی وقتها دست و پایم می‌لرزید تا یک سند را ثبت بزنم . نمی‌دانم شما این حس را تجربه کرده‌اید یا نه! واقعا بصورت فیزیکی دستم می‌لرزید . احساس می‌کردم همین روزهاست که گند بزنم و اخراج شوم .  یک روز بالاخره چیزی که همیشه از آن میترسیدم اتفاق افتاد .

آن روز یک طرف حساب جدید ایجاد کردم و واریزی بانکی‌ای را به آن حساب ثبت زدم .

 در این نوشته می‌خواهیم در مورد ماده قانونی‌ای که شرکت ما را مشمول حسابرسی می‌کند صحبت کنیم . آیا اساسا لازم است فرایند دشوار حسابرسی را تحمل کنیم ؟ همچنین به مرور نکاتی در مورد انتخاب حسابرس می‌پردازیم . در ادامه از مراحل و آمادگی‌های لازم برای حسابرسی شدن خواهیم گفت و به یک سوال پاسخ خواهیم داد.

 وقتی تصاویر کودکان ، پدران ، و مادران داغدار و زلزله زده را ‌می‌بینیم یک سوال ذهنمان را مشغول می‌کند :

برای کمک به بازماندگان ، چه کاری از دستمان بر می‌آید ؟

 قبل از هر چیز به این نکته دقت کنیم که ممیز اداره مالیات پیش از اینکه ممیز باشد ، یک حسابدار و یک حسابرس است . بنابراین با او به زبان حسابداری حرف بزنید .

هر شخصی (حقوقی و حقیقی ) چه بخواهد و چه نخواهد اداره مالیاتی به نمایندگی از طرف دولت یکی از سهامدارن اوست . و اتفاقا قدرت زیادی در تصمیم گیری‌ها دارد و خواسته‌هایش را از طریق قانون ، به شرکتها و اشخاص تحمیل می‌کند !

 یکی از چالشهای حسابداری این است که انتظارات برحق مدیران برای صحیح بودن طلب – بدهی ها را برآورده نماید. در نگاه اول این چالش ساده به نظر میرسد ، اما تقریبا حسابداری نیست که هنگام چک کردن حسابهای خود با یکی از طرف حسابها با اطلاعات جدید و غیر منتظره مواجه نشود . احتمالا اگر بدانید اطلاع رسانی دقیق رویدادهای مالی و گپ و گفت‌هایتان با حسابداری چقدر می‌تواند شرایط را بهبود دهد ، شاید حسابداری که در همه کارها سرک می‌کشد را به انواع دیگر حسابدارها ترجیح دهید .

 چند هفته پیش سازمان امور مالیاتی  بخشنامه ضرایب تشخیص درآمد مشمول مالیات عملکرد را  روی سایت سازمان منتشرکرد .  اما این بار این کار خیلی مهربان‌تر و ملایم‌تر انجام گرفت. خدا می‌داند چه اتفاقاتی در راه است اما ما احساس می‌کنیم سازمان مالیاتی دارد یک دستی روی سر مودیان می‌کشد ( انگار می‌گوید : "کوچولو ، اگر حواست جمع باشه و کارهایت را به موقع انجام بدهی زیاد اذیت‌ات نمی‌کنم" )

 واقعا ممنون از تصمیم گیری کسانی که معافیت مالیات حقوق سال 96 را ماهانه 2 میلیون تومان مصوب كردند ، دستشان درد نکند .  اما این دلیل نمی‌شود موقع ارسال لیست مالیات به موارد زیر توجه نکنیم :

ما بعضی وقتها جلسه هایمان را روزهای جمعه روی دوچرخه برگزار می‌کنیم !

در یکی از این  جمعه ها که درحال رکاب زدن بودیم ، تشنه مان شده بود . از طرفی بحث تهیه و ارسال یک مطلب جدید داغ بود :  می‌خواستیم  به رسم همیشگی هر ماه حداقل یک مطلب غیر تکراری ، مفید ، و تجربه شده بنویسیم.

 همانطور که می‌دانید آخرین تبصره ماده 105 ق.م.م درواقع همان تبصره 7 است که می‌گوید :

 " به ازای هر ده درصد (%10) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک­ واحد­درصد و حداکثر تا پنج واحد­درصد از نرخهای مذکور کاسته می‌شود . شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است."

 یک لیست حقوق را در نظر بگیرید . . .

طبق قراردادی که مدیریت با پرسنل شرکت امضاء کرده است ، پرسنل موظف اند هر چند ساعت که نیاز هست اضافه کاری بمانند تا کارها انجام شود . بسیاری از مدیران در این شرایط مایل‌اند بابت کارکرد  هر یک از پرسنل یک مبلغ مشخص به عنوان "خالص حقوق" به آنها پرداخت کنند .

از طرف دیگر در حسابداریِ حقوق و دستمزد ، طبیعی است که وقتی لیست بیمه شرکت ارسال میشود ، لیست مالیات و لیست ضمیمه سند حقوق نیز نهایتا عدد مشابه لیست بیمه داشته باشند . بسیار بهتر و حرفه‌ای تر است که این سه لیست حتی 1 ریال هم با یکدیگر مغایرت نداشته باشند .

بعضی موارد در قوانین مالیاتی وجود دارد - که در نگاه اول دست و پا گیر هستند - اما به کمک حسابداری می آیند :

جدول استهلاک قانون مالیاتهای مستقیم یکی از این موارد است .

فکرش را بکنید اگر جدول استهلاک نبود چه اتفاقی برای محاسبه استهلاک می‌افتاد ؟

 می توانیم بگوییم حسابداری یک هنر است ، هنر نوشتن معاملات  . برخی ، اظهار‌نامه‌ی عملکرد را یکی از هنر‌های حسابداری می‌دانند و مهم‌ترین مواد تهیه اظهار‌نامه خوب ؛  تراز حسابداری صحیح و مطابق با واقعیت است .

در این نوشته تصمیم داریم برخی از اقدامات مهم پایان سال مالی جهت  تهیه تراز مناسب را با هم مرور کنیم :

به گمانم تخم‌مرغ دو زرده آنالوژی ساده و خوبی است برای واحدهای تولیدی کوچک ، واحدهایی که حسابداری بهای تمام شده آنها جمع و جور است . اگر کل فروش واحد صنعتی را یک تخم مرغ 2 زرده در نظر بگیریم آنوقت می‌شود گفت :

زرده اول : هزینه های عملیاتی

آخرین نظرات

  • نان داغ – گزارش داغ

    علی 06.10.1399 10:03
    جالب بود-ممنون از این متن فوق العاده

    ادامه مطلب ..و

     
  • 15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید

    مسعود 30.08.1399 00:25
    سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ...

    ادامه مطلب ..و

     
  • تسهیلات

    نرگس حیاتی 15.03.1399 23:49
    سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...

    ادامه مطلب ..و