یک لیست حقوق را در نظر بگیرید . . .
طبق قراردادی که مدیریت با پرسنل شرکت امضاء کرده است ، پرسنل موظف اند هر چند ساعت که نیاز هست اضافه کاری بمانند تا کارها انجام شود . بسیاری از مدیران در این شرایط مایلاند بابت کارکرد هر یک از پرسنل یک مبلغ مشخص به عنوان "خالص حقوق" به آنها پرداخت کنند .
از طرف دیگر در حسابداریِ حقوق و دستمزد ، طبیعی است که وقتی لیست بیمه شرکت ارسال میشود ، لیست مالیات و لیست ضمیمه سند حقوق نیز نهایتا عدد مشابه لیست بیمه داشته باشند . بسیار بهتر و حرفهای تر است که این سه لیست حتی 1 ریال هم با یکدیگر مغایرت نداشته باشند .
اینجور مواقع مدیریت از حسابداری انتظار دارد که نهایتا عدد حقوق هر یک از پرسنل را به یک رقم مشخص در پایان ماه برساند ، ثبت های لازم را بزند و لیست های مربوطه را ارسال کند . اما تنظیم این عدد به محاسبات پیچیده و زمان بری منجر میشود که گاهی اوقات کل انرژی ما را میگیرد.
آیا راه حل بهتری وجود دارد ؟ این سوالی بود که پوریا رسولی - سرپرست فنی تیم ما - معتقد بود باید یک راه حل برایش پیدا کنیم .
ما راه های مختلفی را امتحان کردیم و در نهایت به یک ابزار در اکسل رسیدیم .
اکسل با ارائه ابزار Goal Seek یک راه حل خوب برای حل این مشکل ارائه کرده است . البته این ابزار ، ابزار جدیدی نیست ولی به نظر میرسد طی این سالها در حسابداری کمتر از آن استفاده شده است .
Goal Seek را میتوانید از تب Data زیر منوی What - If Analysis پیدا کنید
یک رکورد از لیست حقوق زیر را نگاه کنید :
طبق گفته مدیریت ، آقای کاشانی قرار است پایان ماه یک عدد مشخص بابت حقوقاش دریافت کند . به این معنی که "خالص دریافتی" آقای کاشانی بعد از کسر بیمه و مالیات به عدد 20 میلیون ریال (حقوق فیکس) برسد .
سوالی که مطرح میشود این است که من به عنوان حسابدار شرکت عدد کارانه را باید چه عددی بگذارم که در نهایت بعد از همه کسور ، خالص پرداختنی به همکارم آقای کاشانی به عدد فوق (یعنی 2 میلیون تومان) برسد ؟
شاید با خودتان بگویید : " ای بابا چه دل خوشی دارید ! سرم خیلی شلوغ است . حال و حوصله یاد گرفتن یک ابزار جدید اکسل را هم ندارم . این سلولهای اکسل همه با فرمول ها و توابع به هم مرتبط شده اند . . . من راه حل خودم را دارم : عدد کارانه را انقدر بالا و پایین میکنم که خالص حقوق به 2 میلیون تومان برسد "
اما چالش ماجرا اینجاست که اگر شرکت شما بیشتر از 100 نفر پرسنل داشته باشد و شما بخواهید به روش خودتان این محاسبات را انجام بدهید چه میکنید ؟
ابزار Goal Seek که در بالا به آن اشاره مختصری کردیم برای حل اینگونه مسایل خیلی مناسب است.
شکل زیر را نگاه کنید
تنها کاری که باید انجام دهیم این است که Goal Seek را باز کنیم و سه مرحله زیر را انجام بدهیم :
1- در قسمت set cell بایستیم و روی عدد خالص حقوق کلیک کنیم (در واقع خانه X4 را انتخاب میکنیم)
2- در قسمت To valueعدد را به صورت دستی وارد میکنیم (در اینجا 20،000،000)
3- By changing cell را خانه Q4 انتخاب میکنیم . این همان عدد کارانهای است که میخواهیم جوری تنظیم بشود که عدد خالص حقوق به 20 میلیون ریال برسد .
وقتی دکمه Ok را کلیک میکنیم تصویر زیر را خواهیم داشت
در اینجا شما بوسیله اکسل عددی را بدست خواهید آورد که محاسبه کردن آن بصورت دستی و یا با روش آزمون و خطا چندان ساده نیست .
موارد استفاده از Goal Seek فقط در بدست آوردن حقوق و دستمزد نیست . کاربردهای دیگری هم میتواند داشته باشد .
تمرین : آیا میتوانید مثال دیگری از کاربرد Goal Seek مطرح کنید ؟ اگر مثالی دارید خوشحال میشویم آنرا برای ما و سایر خوانندگان اینجا مطرح کنید .
اگر میخواهید یک مطلب حرفهایتر و با زبان ریاضی بیشتر در مورد Goal Seek بخوانید به این مطلب دوست عزیزم کیان در سایت بیکران سر بزنید .
دوستان ما
آخرین نظرات
-
نان داغ – گزارش داغ
06.10.1399 10:03 -
15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید
30.08.1399 00:25سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ... -
تسهیلات
15.03.1399 23:49سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...
ادامه مطلب ..و