برخی از شرکت ها از نرم افزار های حقوق و دستمزدی استفاده میکنند که امکان اخذ فایل های لیست بیمه و مالیات را برای شرکت به راحتی فراهم مینماید ، اما برخی شرکتهای دیگر از *نرم افزار listDisk جهت تهیه فایل بیمه استفاده مینمایند .
کارکردن با این نرمافزار نیاز به داشتن اطلاعات مهمی است که در صورت عدم رعایت آن ، شرکت مشمول جریمههای مختلفی میشود و مسلما تهیه کننده فایل مسئول این اتفاق ناخوشایند است. بسیاری از حسابداران مشتاق یادگیری بارها دراین باره از ما سئوالاتی پرسیدهاند ، این بود که لازم دانستیم بصورت خلاصه موارد مورد لزوم را (البته در حد سواد خودمان) با شما مرور نمائیم . مسلما این متن جایگزین " راهنمای نصب نرم افزار ارسال لیست حق بیمه " و یا " دستورالعمل تولید فایلهای لیست حق بیمه کارفرمایان " که در سایت تامیناجتماعی قرار دارد نخواهد بود !
1- به تاریخهای ترککار و شرع بهکار توجه ویژه داشته داشته باشید :
3- شرکتهایی که دارای چند کد کارگاه میباشند و به شعبه های مختلف تامین اجتماعی لیست ارسال مینمایند باید برای نقلو انتقال پرسنل ، فرد را در شعبه تامیناجتماعی جدید ثبت نام کنند . در غیراینصورت امکان ارسال لیست برای فرد را نخواهند داشت.
4- برای تطبیق لیست های بیمه با لیست مالیات ، کل حقوق فرد را در قسمت " جمع دستمزد و مزایای ماهانه مشمول و غیر مشمول" وارد نموده و عنوان شغلی فرد را با عنوان درج شده در نرمافزار اداره امورمالیاتی تطبیق دهید . این نکته را هم اضافه کنیم که نوشتن عنوان شغلی در این گزارشات الزامی است .
5- بیمه بیکاری به اعضای هیات مدیره شرکت که سهامدار می باشند تعلق نمیگیرد ، پس در خصوص 3% بیمه بیکاری این افراد تصمیمگیری نمایید.
6- با توجه به حجم کارتان برنامهریزی کنید تا زمان مناسب جهت ارسال لیست بیمه و پرداخت مبلغ را داشته باشید . به این شکل بیشترین فاصله را از جرائم احتمالی عدم ارسال و پرداخت حق بیمه خواهید داشت . لطفا در این خصوص به فرمایشات دیگران که میگویند : " روز آخر را به ارسال لیست بیمه اختصاص بده ! " توجه نکنید .
7- اگر حسابدار شرکتهای پیمانکاری هستید ، دقت کنید که بیمه اعضای هیات مدیره خود را در لیست پیمانها ارسال ننمایید . در صورت مشاهده این موارد توسط سازمان ، وجه آن دوباره از شرکت اخذ میگردد .
توجه : البته شاید با نامه کارفرما و عنوان مدیر پروژه برای سمت این افراد امکان انجام این مهم فراهم گردد .
8- مزایای انگیزشی که از سال 1393 باید به عنوان مزایا به فرد پرداخت گردد را در لیست ، به عنوان "مزایای ماهانه مشمول (مستمر)" اعمال نمایید .
9- 3% بیمه بیکاری در لیست را حتما کنترل کنید ، چون ممکن است محاسباتش صحیح وارد نشده باشد و سیستم امکان اصلاح و اعلام ایراد در این خصوص را ندارد .
10- در صورت تغییر شعبه تامین اجتماعی شرکت ، دقت کنید که موظفاید مجددا تمامی افراد را در حوزه جدید ثبت نام نمایید .
11- دقت کنید تا برای تمام پرسنل لیست بیمه ارسال شود در این خصوص مغایرتِ ( تعدادی یا ریالی) پرسنل در لیست حقوق و لیست بیمه را مشخص و در خصوص دلایل مغایرت خود را متقاعد نمایید .
12- نکته کلیدی دوازدهم اینکه ؛ اگر مهندس مشاور دارای گرید نیستید شرکتتان باید برای هر یک از محلهای جغرافیایی که پرسنلاش در آنها فعالیت دارند یک کد کارگاه اخذ نماید .
و در آخر مطالعه و پیگیری قوانین مربوطه را در برنامه کاریتان بگنجانید و برای بهروزآوری دانستههایتان منابع مفید پیدا کنید . اطلاعات خود را به روز و راهکارهای مناسب جهت اجرای قوانین مشخص نمایید . موفق باشید .
*نرم افزار listDisk را میتوانید از اینجا دانلود کنید
دوستان ما
آخرین نظرات
-
نان داغ – گزارش داغ
06.10.1399 10:03 -
15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید
30.08.1399 00:25سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ... -
تسهیلات
15.03.1399 23:49سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...
ادامه مطلب ..و